Bergen som menneskerettighetsby, også for funksjonshemmede?

Dato: 3. desember 2019, 17:00-18:30

Sted: Alver, Litteraturhuset i Bergen (Østre Skostredet 5-7, 5017 Bergen, Hordaland)

Er menneskerettighetene for funksjonshemmede noe annet enn tomme tønner?

Bergen har erklært seg som Norges første menneskerettighetsby, FN kritiserte norske myndigheter for alvorlige menneskerettighetsbrudd overfor funksjonshemmede i mars og 3. desember er den internasjonale FN-dagen for funksjonshemmede. Vi benytter anledningen til å reflektere over sannsynlighetene for å gjøre de fine ordene i FN konvensjonene og byrådets politisk plattform om til handling.

Vel møtt til samtale med Thor Haakon Bakke (MDG), byråd for klima, miljø og byutvikling, Siri Gloppen, professor i sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen, Cecilie Andersson, rektor ved Bergen Arkitekthøgskole og Alexander Petersen, leder i Norges Handikapforbund Ungdom Sørvest.

Arrangementet er gratis og åpen for alle.

 


I 2018 vedtok bystyret at Bergen skulle bli Norges første menneskerettighetsby. Sammen med Raftostiftelsen, Chr. Michelsens Institutte, Bergen Global og Centre for Law and Social Transformation inviterer vi til en seminarrekke hvor vi ser på ulike temaer knyttet menneskerettigheter og byen vår. Hvordan kan vi som et fellesskap sørge for at alle har like rettigheter? Hvilket ansvar har vi som enkeltpersoner og hva kan kommunen gjøre? Følg med på denne seminarserien.