Boklansering: Palestina. Fakta på bakken

Tid: 20. april, kl 11.30-12.30

Sted: Universitetsbiblioteket i Bergen (Haakon Sheteligs plass 7)

Det er en stor glede å ønske alle hjertelig velkommen for å markere lanseringen av boka “Palestina. Fakta på bakken” av Kjersti G. Berg.
Vi markerer lanseringen med nydelig syrisk fingermat og arabisk kaffe, og en samtale om boka.
Magnus Halsnes, redaktør for boka, og Osama Shaheen, journalist i BT og palestinsk/syrisk flyktning, styrer samtalen med Kjersti G. Berg.
Om boka: Forfatteren tar for seg hvordan konflikten mellom Israel og palestinerne slår ut på bakkenivå. Steder, hus og bygninger brukes som linser for å lese og forstå konflikten. Å zoome inn på hus, bygninger og landskap gir en innsikt i de mest sentrale grunntrekkene, som palestinsk selvbestemmelse, flyktningspørsmålet og Jerusalem.

Om deltakerne:
Kjersti G. Berg er førsteamanuensis ved NLA Høgskolen og er tilknyttet Chr. Michelsens Institutt som forsker. Hun har en doktorgrad i historie fra Universitetet i Bergen og har i flere år forsket på og undervist om Midtøstens historie, Israel-Palestina-konflikten, Jerusalem, flyktningspørsmål, internasjonal bistand og menneskerettigheter.

Osama Shaheen er palestinsk/syrisk flyktning, oppvokst i Al-Yarmouk flyktningleir i Damaskus, Syria. Shaheen kom til Norge i 2015 og jobber som journalist i Bergens Tidende. Shaheen er også redaktør for det to-språklige tidsskriftet DER.

Magnus Halsnes er tidligere forlagsredaktør for humaniora i Universitetsforlaget og stipendiat i Midtøstenhistorie ved AHKR, Universitetet i Bergen, med interesse for statsetablering, kart og grenser i Midtausten i mellomkrigstida.

Illustrasjon av Haneen Nazzal.