Menneskerettighetsbyen Bergen: Den “gode” og “stygge” rusen

Dato: 18. november 2019, 18:00-19:00

Sted: Amalies Hage (Strømgaten 6, 5015 Bergen, Hordaland)

Storsamfunnet legger til rette for rus. Vi koser oss med et glass vin, oppfordres til å kjøpe øl fra lokale mikrobryggeri og Bergen sentrum bugner av steder med skjenkebevilgninger. Den «fine» rusen om natten står i sterk kontrast til den «stygge» rusen på dagtid.

På dette seminaret stiller vi spørsmålet: Hva betyr det for personer i rusmiljøet at Bergen er blitt en menneskerettighetsby? Har alle mennesker like rettigheter?

Vi inviterer Sentrumsforeningen, Gatejuristen og brukersemmer fra Røsthuset til en samtale om menneskerettigheter, utfordringer og gode løsninger. Seniorrådgiver i Kirkens Bymisjon Eiel Holten leder samtalen.


I 2018 vedtok bystyret at Bergen skulle bli Norges første menneskerettighetsby. Sammen med Raftostiftelsen, Chr. Michelsens Institutte, Bergen Global og Centre for Law and Social Transformation inviterer vi til en seminarrekke hvor vi ser på ulike temaer knyttet menneskerettigheter og byen vår. Hvordan kan vi som et fellesskap sørge for at alle har like rettigheter? Hvilket ansvar har vi som enkeltpersoner og hva kan kommunen gjøre? Følg med på denne seminarserien.