Taushetskultur og politi-varslere i Vest: Hva koster det å være en politivarsler?

Dato: 9. oktober 2020, 18:00-19:30

Sted: Bergen Global CMI/UiB (Jekteviksbakken 31, 5006 Bergen) eller på Zoom

I sammenheng med verdenspremieren på dokumentarfilmen “Blue Code of Silence” (Magnus Skatvold 2020) under BIFF 2020, inviterer vi til panelsamtale fysisk på Bergen Global eller digitalt fredag 9. oktober kl. 18:00.

Vest Politidistrikt har gjennom lengre tid vært preget av negativ mediedekning dominert av flere varsel og rapporter om ukultur. Hva er følgene av en slik lojalitets- og taushetskultur for arbeidsmiljøet innad i politiet, og hvordan påvirker dette vår felles tillit til politiet generelt?

Panelet vil bestå av Per Terje Engedal, politivarsler og tidligere HMS-leder i Vest Politidistrikt, Cecilie Thorsen, organisasjonspsykolog med spesialkompetanse innen varsling i arbeidslivet, Ørjan Hjortland, leder i Politiets Fellesforbund Vest, og Magnus Skatvold, regissør av dokumentaren «Blue Code of Silence». Moderator for panelsamtalen er Tina Søreide, professor og korrupsjonsekspert fra NHH. Cecilie Thorsen erstatter advokat Birthe Eriksen som måtte melde avbud pga sykdom..

Dokumentarfilmen “Blue Code of Silence” forteller den sanne historien om en korrupt politimann i 1970-tallets New York som brøt med politets taushetskodeks, og bidro til opprullingen av en de største korrupsjonssakene i amerikansk historie. Filmen har premiere lørdag 10. oktober kl. 19:00 på Magnus Barfot kinosenter, og vises igjen søndag 11. oktober kl. 11:00. Kjøp billetter til “Blue Code of Silence” her: https://www.biff.no/filmer/article1435437.ece

 

Alle deltakere må holde minst en meters avstand til hverandre og opprettholde god hånd hygiene. Det nedtegnes en liste med kontaktopplysninger for alle deltakere. Denne listen slettes etter 10 dager. Meld deg på her. Registrering er også mulig på stedet.